• Picanto dobio iF

   • 10. Novembar 2011.

  • Picanto već 4. Kia sa prestižnom dizajnerskom nagradom iF

   Samo nekoliko meseci nakon evropske premijere Kijin mališan Picanto u 3-vratnoj varijanti, koja je ekskluzivno namenjena Evropi, osvojio je prestižnu dizajnersku nagradu iF za 2012. godinu.

   Priznanje je rezultat zadovoljavanja različitih kriterijuma kao što su
   npr. kvalitet izrade, stepen inovativnosti i ekološka prihvatljivost. To je inače prvi put da je Kia mališana Picanta ponudila u varijanti sa troja vrata.

   Za Kiju je to već četvrta iF nagrada u poslednje tri godine, jer su priznanja već osvajali monovolumen Venga (za 2010. godinu) i SUV Sportage i limuzina Optima za ovu godinu.

   Osim toga i Kia kao brend je u zadnjih nekoliko godina čak četiri puta dobila dizajnersko priznanje red dot.

   Objavu dobitnika nagrada je Nemac Peter Schreyer, Kijin »dizajnerski guru«, komentarisao sledećim rečima: “iF nagrada za novog Kia Picanta je veliki uspeh našeg dizajnerskog tima i potvrda naše dizajnerske strategije” i dodao da “druga generacija
   Picanta predstavlja praktičnost i samouveren dizajn, koji u 3-vratnoj varijanti ističe i svoj sportski deo karaktera”.

   IF nagrade postoje od 1953. godine (na početku pod imenom “Die gute Industrieform”) i jedna je od najvažnijih nagrada za odličnost u dizajnu. Za 2012. godinu ukupno su bila ocenjena 2.923 proizvoda, koji su svrstani u 16 kategorija. Kia Picanto je bio izabran u
   kategoriji ‘transportnog dizajna’, koji uključuje vozila, brodove, vozove i avione.


  •