• Pitanje: Oštećenje laka i garancija

   • 06. Novembar 2009.

  • Da li postoji mogućnost da garancija na lak pokrije oštećenja od smole sa drveta?

   Pitanje:

   Da li garancija na boju automobila u nekim slučajevima pokriva i fleke nastale od drveta? Pretpostavljam da ne, ali šta ako nastane neko veće oštećenje, na primer, prilikom pranja. Ako ćemo realno, svuda po gradu ima drveća, pa bi trebalo da stave neki zaštitni sloj protiv smole i ostalih stvari koje se „cede“ sa lišća. Tehnologija je toliko napredovala, a mi još uvek moramo da se čuvamo ovakvih stvari.  

   Miloš Krstić

   Odgovor:

   Poštovani Miloše, oštećenja laka izazvana smolom od drveta nisu pokrivena garancijom, tako da na vlasniku ostaje da se pobrine za bezbedno parkiranje svog automobila. Isto važi i za oštećenja ili fleke nastale od ptičjeg izmeta, insekata, soli kojom se zimi posipaju putevi i raznih drugih hemikalija.

   Još jedna stvar je veoma važna – garancija za lak i karoseriju prestaće da važi ukoliko se bar jednom godišnje u ovlašćenom servisu ne obavi antiperforacijski pregled, koji pratično predstavlja vizuelni pregled vozila. Pošto neka vozila imaju garanciju na koroziju i do 12 godina, veoma je važno da se vlasnici u ovlašćenom servisu detaljno raspitaju o svim neophodnim uslovima da bi se garancija jednog dana eventualno iskoristila.


  •