• Šolić, Kolarić i Mrmak šampioni 4. izdanja KAL-a

   • 20. Oktobar 2011.

  • Poslednjim takmičarskim danom u sezoni je u nedelju 16. oktobra na Adi Huji završena i četvrta sezona za karting amatere

   Nakon odveženih 16 trka Marko Šolić (23), Vladan Kolarić (34) i Nebojša Mrmak (24) su novi šampioni Karting Amaterske Lige (KAL) Beograda.
    
   U klasi I - Sprint, novi šampion je Marko Šolić, momak koji već četiri sezone “lovi” ovo odličje.  Drugo mesto pripalo je Nebojši Prokiću, koji vice šampionsku titulu smatra pravom premijom nakon svih pehova koji su ga pratili tokom sezone. Treće mesto, sa samo dva boda zaostatka, osvojio je Zoran Ćalić, prošlogodišnji šampion klase II.
    
   U klasi II – Balans, ubedljiv je tokom čitave sezone bio Vladan Kolarić, koji je svoje odlične vožnje takođe krunisao prvom titulom u KAL-u. Vice šampionska titula pripala je Magdi Prokić, koja je u finišu sezone iskoristila izostanak nekolicine vozača i domogla se srednjeg stepenika na podijumu. Debitant u KAL-u Djordje Jovanović je svoj veliki trud tokom sezone krunisao u poslednjoj trci, osvojivši poslednje neophodne bodove koji su ga doveli na više nego zasluženu treću poziciju.
    
   U klasi III – Hobi, odnosno kako se popularno zovu - među “teškašima”, najbolji je bio Nebojša Mrmak, takmičar koji je tokom sezone svojim plasmanima “otkidao“ preko potrebne bodove takmičarima ostalih klasa. Do drugog mesta dovezao se Miloš Mirković, a na trećem mestu je Branislav Negoicić.
    
   Sledi zimska pauza i zasluženi odmor za kartingaše do početka naredne sezone. Tokom pauze će, već po tradiciji, biti organizovana Zimska Karting Liga - takmičenje za sve one kojima benzin u krvi ne dozvoljava da miruju ni tokom hladnih dana.
    
   Više informacija na web sajtu KALa, na adresi www.karting-amateri.com.


  •