• (2)4 sata Beograda (ničega)

   • 28. Jun 2010.
   • Izvor: www.24sata.co.rs

  • Spektakularna trka „24 sata Beograda", koja je trebalo da traje četiri sata, trajala je svega 15 minuta

   Trka „24 sata Beograda” propala je zbog pojedinih interesnih grupa koje imaju uticaj i u političkim strukturama, pa su od trenutka kada je Grad Beograd podržao tu manifestaciju, počeli da je sabotiraju, čime su nam napravili ogroman trošak. 

   Krenulo je tako što su zvali vozače iz inostranstva i govorili im da u Beogradu nije bezbedno da se vozi jer smo bili bombardovani i ulice su razrušene, pa su se zbog toga pojavila samo tri automobila. 

   A, to što su trke nacionalnog šampionata produžene za dva sata i što je skinuta zaštitna ograda dok su GT automobili bili na stazi rezultat je njihove sabotaže - kaže za „24 sata” Zoran Marković, organizator trke „24 sata Beograda”. 

   Jaki GT automobili „audi R8”, „audi TTS” i „porše 911” juče oko 11 sati vozili su 15 promotivnih krugova, dok je četvoročasovna trka trebalo da počne u 14 sati. U međuvremenu, stazu na Bulevaru zagrevali su automobili iz nacionalnog šampionata, ali da se nešto čudno dešava videlo se i po tome što su trke domaćeg šampionata trajale neobjašnjivo i začuđujuće dugo.

   GT automobili na stazu su izašli sa dva sata kašnjenja i pred znatno manje publike, budući da su voditelji najavili da je manifestacija završena. Uprkos tome, strani vozači izrazili su želju da voze za publiku koja je ostala, ali je onda policija na pojedinim delovima staze sklonila elemente zaštitne ograde, pa je vožnja prekinuta jer staza više nije bila bezbedna.

   Na pitanje zašto je ograda sklonjena, policajci su rekli da je trka završena i da oni imaju informaciju da GT automobili ne treba da voze. Zanimljivo je da su strani vozači bodrili domaće i gotovo sve vreme bili u publici, dok ni jedan od domaćih vozača nije iskoristio priliku da razmeni iskustva sa kolegama iz inostranstva.

   Izvor: www.24sata.co.rs


  •