• Završen 43. Serbia rally

   • 20. Jun 2010.

  • Večeras je svečanom dodelom pehara ispred Skupštine grada Beograda završen 43. Serbia rally u organizaciji AMS Srbije

   Nakon dva dana žestoke borbe na terenima Valjeva, Divčibara, Lisovića, Košutnjaka i Avale, na stazi dugoj 675 km i uz 18 specijalnih brzinskih ispita, večeras je svečanom dodelom pehara ispred Skupštine grada Beograda završen 43. Serbia rally u organizaciji AMS Srbije.

   Od 39 ekipa koje su juče ujutro startovale, takmičenje je završila 21 posada. Vremenske prilike bile su izuzetno loše tokom jučerašnjeg dana na području Valjeva i zahtevale su od vozača maestralnu vožnju i snalaženje po kiši i nevremenu praćenim gradom. Srećom, nije bilo većih problema iako je iz bezbednosnih razloga otkazan šesti specijalni ispit.

   Osim najpoznatijih reli vozača iz ovog dela Evrope, ljubitelji automobilizma uživali su i u majstorijama svetskog vicešampiona Mike Hirvonena koji je očekivano postizao najbolja vremena.

   U generalnom plasmanu za Šampionat Evrope - kup Istok, prvo mesto je pripalo posadi iz Bugarske Gyosev Petar i Spasov Dimitar, drugo rumunskoj ekipi Tempestini Marco i Pulpea Dorim, a na trećem mestu su, takođe, Bugari Iliev Dimitar i Yanakiev Yanaki.

   Kada je u pitanju Šampionat Srbije u generalnom plasmanu na prvoj poziciji je Miko Hirvonen sa suvozačem Jarmo Lehtinenom, drugo mesto pripalo je posadi Petrović Vladan/Kondić Srđan, a treće posadi Rabrenović Vladica/Radivojević Radmil.


  •