• Crna Guja i njegov McLaren F1

   • 28. Decembar 2006.
  • Poznati britanski komičar Rowan Atkinson (nama poznat kao Crna Guja ili Mr.Bean) je veliki ljubitelj automobila. Iako tvrdi da nije kolekcionar, on definitivno poseduje auto-kolekciju vrednu pažnje. 

   Inače, Rowan je "težak" 60 miliona funti (90 miliona eura) i može sebi da priušti razne modele koji su od neprocenjive vrednosti. S vremena na vreme piše o automobilima, a ljubitelj je i trka, gde i sam ponekad učestvuje u svom "Aston Martinu".

   Čak je imao i jednu od težih saobraćajnih nesreća, kada se "zakucao" u ogroman branik ispred kluba ljubitelja Aston Martina u Jorkširu 2001. godine. Na sreću, prošao je bez većih povreda.

   Na slici ga vidimo u njegovom omiljenom McLaren F1 modelu, koji koristi za svakodnevnu vožnju, a kupio ga je nakon uspeha njegovog filma "Bean - The Movie" (od ovo filma je zaradio 11 milion funti ili 17 miliona eura). Ovo je jedan od najekskluzivnijih svetskih automobila, koji važi i za jedan od najbržih (iako je star preko 12 godina).

   Čak je i sa njim imao lakšu nezgodu, gde ga je popravka koštala 100.000 funti (150.000eura). Da, dobro ste pročitali, za popravku automobila 150.000 eura ...


  •