• Festival igre i Mercedes-Benz

   • 23. April 2007.
  • Kompanija DaimlerChrysler SCG, pored mnogih drugih kompanija, kroz brend Mercedes-Benz, podržava IV Beogradski festival igre koji se održava od 14. do 28. aprila 2007. godine u Beogradu.

   Svoju ulogu društveno odgovorne kompanije sa posebnim zadovoljstvom ispunjava na ovaj način, podržavajući širenje kulturnog duha u glavnom gradu. Inače, IV Beogradski festival igre predstavlja najznačajnije baletske i savremene plesne kompanije i najpoznatije svetske koreografe. Upravo zbog posebnosti i jedinstvenosti koncepta nove C-Klase, koji je nazvan umetnost u pokretu, došlo se do zaključka da je upravo ova umetnost na četiri točka dostojna lepoti festivala igre.

   Ispred Sava Centra izložena su nova Mercedes-Benz C-klasa i Mercedes-Benz A-klasa. Prvi kontakt sa C klasom je baš takav presudni momenat. Tera Vas da zastanete iznenađeni i da priđete. Zainteresovanost se pretvara u divljenje, koje prelazi u ushićenje. Slike koje se urezuju u pamćenje: upadljiv prednji kraj, koji ističe samopouzdanje svojom širinom i zašiljenom prednjom maskom. Bočni izgled, čija harmonija prelaza između površina i linija odiše stavom i samouverenošću. I napokon kratki, stilski zadnji kraj sa nepogrešivim atletskim linijama. Drugim rečima, limuzina odmah privlači pažnju, ali to nije sve: kao što je to slučaj kod svakog modela Mercedes-Benz, estetska draž nove C klase nije bazirana samo na vizualnim signalima pri prvom kontaktu, već pre svega na dugotrajnom efektu.

   Čak i na drugi, treći ili četvrti pogled, dizajn ostaje isto tako više ličan i postojan, konstantno ispoljavajući novi magnetizam koji održava emocije.


  •