• Pancir sa stilom

   • 31. Jul 2008.

  • Da li biste otvorili ovaj tekst da je ostao naslov "Bezbednost i stil"?

   Prvobitni naslov ovog teksta trebalo je da bude „Stil i bezbednost“, ali smo sigurni da bi najveći deo ljudi odmah pomislio kako je reč o još jednom opisu konfekcijskog automobila malo atraktivnijeg dizajna i osvojenih pet zvezdica na crash testu.

   Ne, ovde je reč o pancirnoj odeći, tako da se reč bezbednost odnosi na zaštitu od metaka, pa čak i noža („čak“ zato što klasičan pancir nije namenjen zaštiti od noža).

   „Ovakva odeća je namenjena ljudima koji su pod rizikom od napada, ali ne žele okolo da paradiraju u pancirnom prsluku“, objašnjava dizajner i tvorac Miguel Caballero. On u svojoj ponudi ima polo majice, blejzere, kabanice i razne jakne – tvrdi da su veoma lake, fleksibilne, komforne i nadasve u skladu sa aktuelnim modnim trendovima.  

   Cene, naravno nisu baš niske, ali kada je život u pitanju, novac gubi važnost.  Kupci mogu da biraju 3 nivoa zaštite – najviši navodno zaustavlja metak kalibra 9 milimetara.

   Kako se i da li se uopšte ova garderoba pokazala u praksi, ne znamo, mada moramo uzeti u obzir da je jedan od promotera lično Stiven Sigal – njemu moramo verovati, zar ne?

   Dok se to ne proveri, ipak prepručujemo klasičan pancir koji se oblači ispod garderobe i praktično je neprimetan.


  •