• Porsche je Porsche ...

   • 03. Jun 2008.

  • Bogati Amerikanci najviše vole Porsche?

   Luxury Institute je istraživačka firma bazirana u Njujorku, koja se bavi analiziranjem „sklonosti“ najbogatijih Amerikanaca – konkretno, uzima se u obzir mišljenje desetak procenata najbogatijih stanovnika SAD.

   Poslednji istraživački poduhvat dotične firme pokazao je, na osnovu uzorka od 1.642 Amerikanca sa prosečnom godišnjom zaradom od 349.000 dolara i imovinom prosečne vrednosti 3.7 miliona dolara, da ova ciljna grupa najviše ceni automobile marke Porsche.

   Na drugo mesto pozicionirao se Lexus, a za petama mu je Mercedes, koji je tokom poslednje decenije izgubio na imidžu zbog udruživanja sa „Krajslerom“ i problema sa pouzdanošću, kako tvrde u Luxury Institute.

   BMW je bio četvrti, Jaguar peti, dok je domaći Lincoln pao na poslednje mesto od ukupno dvanaest analiziranih brendova. BMW je, inače, nekada bio mnogo bolje pozicioniran, ali je na gubitku zbog diskutabilnog dizajna novih modela, objašnjava generalni direktor istraživačke firme. 

   Kao i kod svakog drugog istraživanja, navedene rezultate treba uzeti uz veliku dozu rezerve. Zbog čega? To je već toliko duga priča da nećemo ni pokušavati da se upustimo u nju ...


  •