• Ispravno - bezbedno

   • 16. Novembar 2011.

  • Auto-moto savez Srbije pokreće akciju "Ispravno vozilo – bezbedno vozilo"

   Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda, organizovaće od 21. do 26. novembra 2011. godine, tradicionalnu preventivno-bezbednosnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”...
    
   Svi zainteresovani vozači u Srbiji imaće mogućnost da pred zimsku sezonu potpuno *BESPLATNO* provere tehničku ispravnost svojih vozila na brojnim linijama tehničkih pregleda širom republike.

   Apelujemo na vozače da se masovno odazovu i odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronadjene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone.

   U prethodnoj akciji, u junu ove godine, besplatno je pregledano preko 10000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, 39 %imalo neku neispravnost, a u strukturi neispravnosti najčešći problem su uredjaji za zaustavljanje i to u 42% slučajeva, 28% je vezano za uredjaje za osvetljavanje, a14% za uredjaje za upravljanje vozilom.

   AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

   Sve bliže informacije moći će da sedobijupred početak Akcije, u Operativnom centru AMSS putem telefona 987, na web prezentaciji AMSS www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.
    


  •