• Beograd: Uhapšen lopov rekorder

   • 06. Novembar 2011.
   • Izvor: www.novosti.rs

  • Sava Ibrić (35), za koga se sumnja da je tokom "karijere" ukrao čak 443 vozila, uhapšen je u Beogradu. Još četvorica iza rešetaka

   Sava Ibrić (35), za koga se sumnja da je tokom "karijere" ukrao čak 443 vozila, uhapšen je u Beogradu prilikom pokušaja da svoju "profesionalnu biografiju" obogati krađom još četiri automobila. Lopov-rekorder priveden je zajedno sa dvojicom "kolega", a lisice su stavljene na ruke i dvojici saučesnika koji su od njih kupovali ukradene četvorotočkaše.

   Pored Ibrića, iza rešetaka su smešteni Goran Pavlović (31), Vladimir Janković (27), Bojan Đorđević (20) i Goran Milovanović (45). Svima je određeno policijsko zadržavanje i u subotu bi trebalo da se nađu pred istražnim sudijom.

   Trio obijača automobila - Ibrić, Pavlović i Janković - u pohod koji ih je odveo iza rešetaka, krenuli su u noći između srede i četvrtka iz Smedereva. U Jugovu kod Smedereva ukrali su "golf 3" italijanskih tablica koji su dovezli do Beograda gde su ga predali Milovanoviću. Akciju su nastavili u prestoničkom naselju Medaković. Tamo su obili "audi 100", ali nisu daleko odmakli jer je bio pokvaren, pa su morali da ga ostave. To ih, međutim, nije pokolebalo. Više sreće imali su sa "audijem A4", ali im ni to nije bilo dovoljno. Za oko im je zapala "korsa", koju su pokušali da odvuku "audijem" ali im ni to nije pošlo za rukom.

   Tada su se podelili u dva automobila i krenuli prema Grockoj. Jankovića je u "golfu", kojim je saradnike dovezao iz Smedereva, policija zaustavila i uhapsila kod Ripnja. Druga dvojica pokušali su da uteknu policiji. Hteli su da iskoriste gustu maglu, sišli sa puta i krenuli preko njiva. U Zaklopači automobil im se zaglavio u blatu pa su bekstvo nastavili pešice. Ne dugo, jer su ubrzo dobili lisice na rukama.

   Nešto kasnije uhapšeni su i Đorđević i Milovanović, za koje policija sumnja da su otkupljivali ukradene automobile. Kod njih je pronađeno sedam ukradenih četvorotočkaša, a neki su bili rastavljeni u delove. Zbog velikog broja vozila koja su ukrali u poslednje vreme, ovi lopovi nisu mogli sve da smeste u garaže, pa su mnoge držali na različitim parkinzima u Beogradu.

   Rekorder iza rešetaka
   Protiv uhapšenog Save Ibrića policija je podnela krivične prijave za čak 600 krivičnih dela, od čega su 443 krađe vozila. Osuđivan je 12 puta, a zbog toga je u zatovru proveo više od osam godina.

   Izvor: www.novosti.rs


  •