• Kompanija "Fijat industrija" povećala profit 74 odsto

   • 31. Oktobar 2011.
   • Izvor: www.blic.rs

  • "Fijat industrija", koja okuplja proizvođače kamiona, poljoprivrednih i građevinskih mašina, osnovana je kao posebna "Fijatova" filijala u januaru nakon razdvajanja poslovanja od kompanije "Fijat automobili."

   Kompanija "Fijat industrija", jedna od filijala grupe "Fijat", objavila je rast neto profita od 74 odsto na oko 200 miliona evra u trećem tromesečju zahvaljujući dobroj prodaji traktora, kombajna i kamiona, prenele su agencije.

   "Fijat industrija", koja okuplja proizvođače kamiona, poljoprivrednih i građevinskih mašina, osnovana je kao posebna "Fijatova" filijala u januaru nakon razdvajanja poslovanja od kompanije "Fijat automobili." Čist profit "Fijat industrije" u tri meseca do kraja septembra dostigao je 204 miliona evra, u odnosu na 117 miliona u istom periodu prethodne godine.

   Zbog rasta akcija kompanije, kao rezultat zarade, vrednost zarade u 2011, pre isplate kamata i poreskih obaveza, procenjuje se na oko 1,6 milijardi evra, u odnosu na prethodnih 1,5 milijardi. Ukupan prihod "Fijat industrije" procenjuje se na oko 24 miliajrde evra ove godine.

   Prodaja poljoprivredne opreme i mašina porasla je 18 odsto, sa unapređenjem u svim regionima, dok je kompanija "Iveko", koja izrađuje kamione i komercijalna vozila, zabeležila rast prodaje od 15 procenata, pre svega na evropskom tržištu, u Francuskoj, Britaniji i Nemačkoj, kao i u Latinskoj Americi.

   Izvor: www.blic.rs


  •